Wat is CrossFit

CrossFit is een fitnessmethodologie die gewichtheffen, calisthenics en cardio combineert met een no-nonsense voedingsfilosofie tot een allesomvattend, functioneel fitnessprogramma.

CrossFit workouts zijn geschikt voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd en belastbaarheid. De workouts zijn iedere dag anders, 365 dagen per jaar. Net als in het echte leven.

Het doel van CrossFit is om jou fit for life te maken zodat je ook tot op hoge leeftijd zo lang mogelijk zelfstandig en dus uit het verzorgingstehuis blijft. Dit doen we door je fysieke competentie in alle 10 domeinen van fitness te optimaliseren.

We trainen geen losse spieren. Alle bewegingen die bij CrossFit worden getraind, zijn functionele compound bewegingen – bewegingen die met het hele lichaam worden uitgevoerd en die in het dagelijks leven voortdurend voortkomen.

CrossFit maakt je Fit for Life.

Constant gevarieerd

In het echte leven weet je nooit wat er op je pad komt. Daarom zijn CrossFit workouts nooit hetzelfde. Door constant te variëren met bewegingen, herhalingen, belasting en tijdschema’s word jij constant geprikkeld om zo sterk en fit mogelijk in het leven te staan.

Functioneel

Geen losse spieren, maar bewegingen die het lichaam van nature maakt en we in het dagelijks leven continu terugzien. Door deze bewegingen te trainen creëren we een lichaam wat ook op latere leeftijd nog weerbaar en fit is en blijven we zolang mogelijk zelfstandig en uit het verzorgingshuis.

Hoge intensiteit

Hoge intensiteit zorgt voor resultaten. Daarom richten we ons na het aanleren van de goede technieken op intensiteit. Intensiteit is relatief en dus voor iedereen anders. Hard werken binnen je eigen fysieke en psychologische capaciteit, daar ligt je groei.

“Constant gevarieerde,
f
unctionele bewegingen,
u
itgevoerd onder hoge intensiteit”

officiële definitie CrossFit

Community

De CrossFit community is niet te vergelijken met welke andere sport dan ook. Oude vrienden komen elkaar weer tegen, nieuwe vriendschappen ontstaan, en soms zelfs meer dan alleen vriendschap. En dat is niet zo gek. Want samen afzien kweekt verbinding.

Het bijzondere aan CrossFit is dat iedereen uiteindelijk voor hetzelfde doel komt: elke keer een klein beetje beter worden. Iedereen werk hier op zijn of haar eigen niveau keihard voor. En degene die het laatst klaar is wordt het hardst aangemoedigd. Iedereen voert zijn eigen strijd, maar we doen het samen.

Word ook deel van deze fantastische community!

“The needs of an Olympic athlete and our grandparents differ by degree, not kind.”

– Greg Glassman, uitvinder CrossFit

Voeding

De voedingsfilosofie van CrossFit blinkt uit in zijn eenvoud, staat erg dicht bij de natuur en vind zijn oorsprong in de oertijd. “Eet vlees en groenten, noten en zaden, een beetje fruit, weinig zetmeel en geen (toegevoegde) suikers”.

Deze manier van voeden noemen we in CrossFit ‘Eating For Health’. Hoe beter je in staat bent je voedingspatroon te laten lijken op deze richtlijn, des te groter je gezondheidsvoordeel is. Pas daarna gaan we kijken naar de hoeveelheid van je voeding en de verdeling van je macronutriëmten.

Eerst kwaliteit, dan kwantiteit.

“Eat meat and vegetables
Nuts and seeds
Some fruit
Little starch
And no (added) sugar

CrossFit voedingsfilosofie